Hvem skriver

Hvem skriver

Hvem skriver om Araguin?

Mads Jesper Løye Hejl

Spørgsmål, forandring og handling er vigtige elementer i mit liv.

Kan man beskrive sig selv? – hvem skriver?

At beskrive sig selv rummer det paradoks, at det måske i virkeligheden er umuligt at se sig selv?

Jeg tror på, at vores erkendelse bygger på evnen til at sanse forskelle. Er der ingen forskel på bogstaverne og baggrunden, ja så ser vi ikke, hvad der er skrevet. Når der nu ikke er forskel på den, der beskriver, og den der beskrives, hvordan så overhovedet erkende noget som helst om sig selv?

Undren er min kilde til forandring og handling

Min store interesse kredser om livet og det levende. Jeg fascineres af sprogets kraft. Jeg tror på, at det at kunne undre sig er kilden til forandring og handling. Nogle gange kan undren gives form igennem spørgsmål, andre gange – måske de fleste – er det så rigeligt blot at se hinsides form?

Spørgsmål kan vi stille igennem ord, bevægelse og igennem berøring.

Bevægelse og forandring

Jeg er optaget af bevægelse og forandring.

Om noget er levende, erkender vi igennem dets stadige forandring og bevægelse: Liv skaber kontinuerligt sig selv. Det “er” ikke, men “pulserer”. Det svarer til, at tænkningen ikke kan erkendes igennem en fastholdt tanke, idet det som skulle fastholde den, allerede er blevet til den næste; og dog mener vi at vide, at vi tænker og er til, netop ved at vi bevæger os og bevæges. For mig udtrykkes min bevidsthed igennem hele min krop: “Som jeg bevæger mig, således omfavner jeg min verden”.

Et bredt favnende menneske

Til min praksis hører Tantra, Yoga, meditation, forskellige former for bevægelseskunst ligesom jeg nyder at opholde mig i naturen.

Jeg nyder såvel håndens, som intellektets og åndens arbejde og holder af at skrive.

At kunne flytte sig

Jeg bor og lever både i Danmark (Århus) og i Tyskland (Baden-Baden). Der afholder jeg workshops for mennesker der kan lide at undre sig og være (i) bevægelse

Jævnligt ser jeg mig som partner i reflekterede samtaler med mennesker, der ønsker at undersøge sider af sig selv, og måden de relaterer i verden på.

Du kan læse mere om mit virke og mine tanker her:

www.mahamudrainstitut.com

www.jesperloyehejl.com

Foredrag og kalender med kurser og workshops kan du finde her:

Abildgaard

 

Samtalerne med Araguin bliver typisk til på mine vandreture i de smukke bjerge og skove og langs de sprudlende vandløb i Sydtyskland